Un nou-născut este o nouă viaţă, o binecuvântare pentru familie, un miracol pe Pământ, este momentul din care vom fi preocupaţi în permanenţă de alegerea cadoului potrivit pentru a-l bucura pe micuţ şi pe părinţii acestuia: în timpul sarcinii, pe durata vizitelor la maternitate, bineînţeles pentru evenimentul botezului şi, să nu uităm, toate zilele de naştere! 

 

Alegeţi cadouri ecologice, în special pentru copii, alegeţi cu grijă şi din suflet! Au un preţ mai mare, întradevăr. Dar alegeţi "puţin şi bun" şi apoi, un cadou nu-l dăruieşti zi de zi! Merită efortul, va fi cu adevărat un cadou!

 

Sunt atât de multe cadouri drăguţe, de calitate, sigure şi „verzi” pentru copii! Din ce în ce mai mult, producătorii se concentraza pe includerea colecţiilor organice în mai toate ariile de producţie. Asta înseamnă că vei găsi cadouri la preţuri accesibile şi rezonabile! Cadouri care aduc plăcere pentru o perioada mai lungă de timp şi care îi oferă copilului pe lângă bucurie şi plăcerea de a se juca, siguranţă! Siguranţa de a nu intra în contact cu chimicale şi multe alte materiale toxice. 

 

Atunci când faceţi un cadou, ca părinţi, membri ai familiei sau prieteni, este  foarte important să acordaţi atenţie bunăstării şi sănătăţii copiilor, dar şi mediului înconjurător. Este lumea în care copiii noştri vor creşte! Ştiu! Suntem înconjuraţi de multe rele! Dar haideţi să încercăm să fim noi generaţia care promovează o altă judecată! Şi nu numai cu privire la copii, ci la toţi oamenii din lume!

 

Iată ce vă propunem:

 

Jucării ecologice, din lemn şi jucării organice

În primul rând, jucăriile trebuie să fie sigure. Vrei să fii absolut sigur că ele nu conţin material sau vopseluri toxice şi că micuţul tău le poate băga în gură liniştit. Pentru că ştim că acesta este primul lucru care se va întâmpla.

Jucăriile din lemn certificat FSC (despre FSC şi alte certificate puteţi citi şi aici) sunt mult mai prietenoase cu mediul decât cele din plastic. Plasticul nu este produs ecologic şi continuă poluarea pamanutului sute de ani după ce noi renunţăm să îl mai folosim. Jucăriile din lemn pot fi reparate, pictate, prelucrate atfel încât să poată fi refolosite de către alţi copii. Şi chiar în cazul în care nu pot fi refolosite, sunt uşor biodegradabile. De exemplu, jucăriile EverEarth şi Plan Toys sunt complet degradabile in pamânt.  

Sunt numeroşi producători care oferă jucării de confort, păpuşi şi alte tipuri de jucării din bumbac organic certificat. Bumbacul folosit este cultivat cu foarte puţine spre 0 peticide (în funcţie de producător şi certificare), ceea ce înseamnă că este bun pentru copilul tău şi pentru mediu. Despre bumbac organic am mai scris şi aici. În plus, condiţiile de lucru ale oamenilor care produc asemenea jucării sunt mult mai sănătoase şi primesc un preţ corect pentru munca lor. Spre deosebire de jucăriile obişnuite, vopseaua folosită pentru jucăriile ecologice este sigură, ecologică la rândul ei, de cele mai multe ori bazată pe apă. 

 

Produse pentru igienă, organice: geluri de dus, lotiuni de corp, uleiuri de curatare (gasiti seturi deja ambalate pentru cadou de la Petit et Jolie), cădiţa portabila Puj, prosoape din bumbac organic sau museline organice.

 

Accesorii pentru masa copilului din materiale naturale şi netoxice: castronase si pahare din bambus de la (vedeti colectia BioBu), sticle pentru apă şi laptic (biberoane) din sticlă cu manşon din cauciuc natural, suzete din cauciuc natural (se gasesc acum si la noi produsele Hevea certificate).

 

Accesorii pentru dormit: scutece, păturici, perne, pilote şi saci de dormit din materiale organice. Produsele certificate GOTS de la Odeja sunt foarte placute, 100% curate si in plus, sunt foarte accesibile.

 

Cu siguranţă variantele de cadouri „ecologice” pentru copii sunt nu numai folositoare dar sunt  şi atractive.

În acelaşi timp contribuie la un mediu de viaţă mai bun, mai sănătos, sunt cu adevărat cadouri! Pentru noi, pentru toata lumea.