GreenQueen

Certificate

GOTS - Global Organic Textile Standard reprezinta cel mai inalt standard pentru etichetarea textilelor organice, precum bumbacul sau lâna, pentru imbracaminte, dar si a tesaturilor folosite la produsele de baie sau lenjeriile sau saltelele de pat. GOTS impune criterii foarte stricte de calitate si mediu pentru toate aspectele procesului de productie, de la procesare, productie, impachetare, etichetare, la marketing si distributie, ale textilelor. Anual, producatorii certificati GOTS sunt reexaminati si sunt verificate conditiile de lucru ale persoanelor angajate, dar si efectelele procesului de productie asupra mediului inconjurator si a bunastarii animalelor.

Fair Trade sau Comert echitabil - scopul declarat al apariţiei comerţului echitabil a fost acela de a reduce sărăcia în ţările din Africa, Asia şi America Latină prin stabilirea unor relaţii directe şi de lungă durată cu producători dezavantajaţi şi facilitarea accesului acestora la o piaţă dezvoltată. Astfel, aceştia primesc pentru materia primă preţuri corecte, în funcţie de cele de pe piaţa mondială. Prin preţurile negociate, producătorii îşi acoperă nu numai costurile de producţie, ci obţin şi un profit, care le permite un trai decent şi o existenţă demnă prin propriile lor puteri si le permite alocarea de resurse pentru imbunatatirea mediului inconjurator si implicit, al progresului social.

Organizatia Mondiala a Comertului Echitabil este o retea globala de organizatii, care reprezinta lantul de aprovizionare a comertului echitabil. OMCE promoveaza si un sistem credibil de garantii, in conformitatea cu valorile Comertului Echitabil si anume, comert care livreaza un mijloc de trai durabil si o economie corecta, care ajuta Organizatiile Fair Trade, in special micii producatori, sa scape de discriminarea si marginalizarea aparute in fata unui producator influent. OMCE are un mesaj clar: lupta impotriva saraciei si a inegalitatii in domeniul comertului, printr-un sistem de comert echitabil. OMCE nu este doar un nume sau o identitate, este o idee!!! Ideea ca valorile Fair Trade reprezinta o solutie globala.

Asociatia pentru Certificare Forestiera este o organizatie internationala dedicata conservarii si gestionarii durabile a padurilor din intreaga lume. Organizatia opereaza independent si non profit, printr-o retea internationala de Initiative Nationale, care promoveaza un control responsabil al padurilor, echilibrat si care, la nivel de industrie forestiera, tine cont si de aspectele sociale, de mediu si economice. Asociatia pentru Certificare Forestiera a reusit sa stabileasca aceste aspecte intr-un mod transparent, fiind sustinuta de majoritatea organizatiilor de mediu si dezvoltare.

Rainforest Alliance: Alianta Padurilor Tropicale este recunoscuta la nivel mondial si corespunde standardelor legate de forta de munca, mediul inconjurator si conservarea produselor provenite din zonele unde cresc paduri tropicale. Aceasta Asociatie a fost creata in SUA, in vederea protejarii ecosistemelor, populatiiilor si a mediilor care depind de acestea. Cheia este protejarea padurilor tropicale si asigurarea unui trai decent al muncitorilor. Alianta Padurilor Tropicale protejeaza muncitorii si regiunile unde se cultiva banane, fructe tropicale, ciocolata, cafea, ceai sau cauciuc.

Standardul Oeko-Tex 100 este un sistem de testare si verificare a textilelor, stabilit in anul 1992. Standardul independent sa concentreaza pe reducerea substantelor nocive in productia textilelor, la toate nivelele si in toate etapele de prelucrare, iar verificarea se face, fara exceptie, pentru fiecare component al unui articol supus certificarii. Exemple de articole care pot obtine certificarea: fire neprelucrate si vopsite/ prelucrate, tesaturi si tricotaje, articole confectionate (imbracaminte de toate tipurile, textile de uz caznic, lenjerii de pat, jucarii textile, etc.).

QUL - Certificatul de Calitate a Latexului - latexul natural este aproape imposibil de distins fata de cel sintetic, mai ales de catre o persoana nespecializata. Latexul scump este adesea "intins" cu creta sau calciu.Se intampla tousi ca saltelele cu numai 2% latex natural sa fie vandute ca si saltele din latex natural. In acelasi timp, cu siguranta exista pe piata saltele din latex natural 100%. Pentru a balansa lipsa de protectie pentru termenul de latex natural, Certificatul QUL a fost lansat in anul 1994, cand a dezvoltat si eticheta/ sigiliul QUL. Incepand cu anul 1997, QUL a certificat produse din latex natural, mereu in urma amplelor analize de laborator.

Woolmark acorda certificatul de calitate pentru produsele din lana pura de cea mai inalta calitate. Certificatul Woolmark este utilizat la nivel mondial, ca o garantie a calitatii si increderii. Efectiv, eticheta Woolmark atesta faptul ca produsul respecta standaredele de calitate IWS (Secretariatul International al Lânii) si include caracteristici precum: moliciune, stivuire,ondulare, calitate, durabiliate sau retentie/memorie.

Eticheta Masters of Linen reprezinta o garantie ca produsul este fabricat 100% in Europa: de la planta, la firul tors si tesatura, pana la produsul finit. Este o eticheta care certifica o calitate exceptionaa. Testele de audit sunt efectuate de CELC (Confederatia Europeana de In si Canepa).

Certificatul Nomite indica facptul ca produsul este potrivit pentru persoanele alergice. Certificatul este acordat de catre EDFA (Asociatia Europeana pentru Puf si Pene). Puful trebuie sa indeplineasca conditii stricte de igiena, iar pentru protectiile (confectionate din bumbac) pentru perne sau pilote, firul folosit trebuie tesut foarte dens, in asa fel incat sa nu permita patrunderea acarienilor. Persoanele alergice sau diagnosticate cu astm pot dormi linistiti cu produsele certificate Nomite, care, in urma cercetarii stiintifice, au efectele indicate.

Copii sanatosi, o lume sanatoasa!!! Inceput si sustinut de catre EWG (Grupul de lucru pentru mediu), organizatia imputerniceste parintii sa ia masuri, in vederea protejarii copiilor de substante chimice nocive, prin furnizarea de programe de informare, referitoare la aspecte ce necesita responsabilitatea corporativa, implicarea comunitatii in actiuni, sprijinind produse sigure si durabile.

NatureBridge promoveaza educatia de mediu, pentru a sustine planeta, prin furnizarea de programe de stiinte naturale copiilor si adolescentilor. Programele aduc cunostinte de mediu la mai mult de 30,000 de copii si adolescenti in fiecare an.

Sustainable Surf este o organizatie dedicata protejarii partilor din oceane ocupate de terenuri recreationale si implicarii comunitatilor pentru rezolvarea celor mai presante probleme de mediu cu care se confrunta oceanele noastre.

CO2 neutral - De fiecare data cand gasim logo-ul CO2 neutru pe un produs, legat de un eveniment sau o companie, acest lucru inseamna ca emisiile CO2 ale produsului, eveniment sau companie au fost evaluate și sunt conforme cu liniile directoare ale Greenhouse Gas Protocol (Protocolului de gaze cu efect de seră), iar emisiile calculate au fost neutralizate prin credite de carbon de înaltă calitate.

Acreditarea Naturland confirma nivelul inalt de calitate și incredere al produselor testate. Naturland este prima organizatie care a introdus standarde sociale aplicabile tuturor fermelor membre. Certificarea organica acordata de catre Naturland este recunoscuta la nivel mondial și acreditata la standardele normei europene ISO / IEC 17065. Astăzi, peste 38.000 de fermieri sunt in conformitate cu standardele Naturland recunoscute pe plan internațional.

GlobalTap ofera acces la apa curata, gratuit, in orase, scoli si comunitati din toata lumea. Apa potabila curata este vitala pentru sanatatea publica si ajuta la reducerea obezitatii copiilor si a diabetului. Organizatia dezvolta un proiect de finantare pentru instalarea statiilor de apa in scoli si alte locatii publice. Proiectul este un parteneriat public-privat creat pentru a usura accesul la apa potabila, curata in comunitati precum scoli, alte locatii publice.