Un nou-născut este o nouă viaţă, o binecuvântare pentru familie, un miracol pe Pământ, este momentul din care vom fi preocupaţi în permanentă de alegerea cadoului potrivit pentru a-l bucura pe micuţ şi pe părinţii acestuia: în timpul sarcinii, pe durata vizitelor la maternitate, bineînţeles pentru evenimentul botezului şi, să nu uităm, toate zilele de naştere!

 

Alegeţi cadouri ecologice, în special pentru copii, alegeţi cu grijă şi din suflet! Va fi cu adevărat un cadou!

 

Sunt atât de multe cadouri drăguţe, de calitate, sigure şi “verzi” pentru copii! Din ce în ce mai mulţi producătorii se concentraza pe includerea colecţiilor organice în mai toate ariile de producţie. Asta înseamnă că vei găsi cadouri la preţuri accesibile şi rezonabile! Cadouri care aduc plăcere pentru o perioada mai lungă de timp şi care îi oferă copilului pe lângă bucurie şi plăcerea de a se juca, siguranţă! Siguranţa de a nu intra în contact cu chimicale şi multe alte materiale toxice.

 

Atunci când faceţi un cadou, cel mai important aspect, ca părinţi, membri ai familiei sau prieteni, este să acordaţi atenţie bunăstării şi sănătăţii copiilor, dar şi mediului înconjurător. Este lumea în care copiii noştri vor creşte! Ştiu! Suntem înconjuraţi de multe rele! Dar haideţi să încercăm să fim noi generaţia care promovează o altă judecată! Şi nu numai cu privire la copii, ci la toţi oamenii din lume!

 

Idei de cadouri “verzi”:

•      Un copac pentru tine: plantează un copac sau o plantă ca simbol al noii vieţi (nou-născutul). Poţi face asta în grădina casei tale sau într-un ghiveci din casă.

•      Alege jucării ecologice, ca cele descries mai jos

 

Jucării ecologice

În primul rând, jucăriile trebuie să fie sigure. Vrei să fii absolut sigur că ele nu conţin material sau vopseluri toxice şi că micuţul tău le poate băga în gură liniştit. Pentru că ştim că acesta este primul lucru care se va întâmpla.

 

Jucăriile din lemn

Jucăriile din lemn certificat FSC (despre FSC şi alte certificate puteţi citi şi aici) sunt mult mai prietenoase cu mediul decât cele din plastic. Plasticul nu este produs ecologic şi continuă poluarea pamanutului sute de ani după ce noi renunţăm să îl mai folosim. Jucăriile din lemn pot fi reparate, pictate, prelucrate atfel încât să poată fi refolosite de către alţi copii. Şi chiar în cazul în care nu pot fi refolosite, sunt uşor biodegradabile. De exemplu, jucăriile EverEarth sunt complet degradabile in pamant. 

 

Jucării organice

Sunt numeroşi producători care oferă jucării de confort, păpuşi şi alte tipuri de jucării din bumbac organic certificat. Bumbacul folosit este cultivat cu foarte puţine spre 0 peticide (în funcţie de producător şi certificare), ceea ce înseamnă că este bun pentru copilul tău şi pentru mediu. Despre bumbac organic am mai scris şi aici. În plus, condiţiile de lucru ale oamenilor care produc asemenea jucării sunt mult mai sănătoase şi primesc un preţ corect pentru muncă lor. Spre deosebire de jucăriile obişnuite, vopseaua folosită pentru jucăriile ecologice este sigură, ecologică la rândul ei, de cele mai multe ori bazată pe apă.

 

Cu siguranţă variantele de cadouri “verzi” pentru copii sunt diverse şi atractive. În acelaşi timp, aceste cadouri contribuie la un mediu de viaţă mai bun, mai sănătos şi acesta este cel mai mare cadou!

 

Voi ce alte idei de cadouri „verzi” aveţi?