Cu toţii încercăm să facem alegerile corecte. Zi de zi. Fie că este vorba de noi, de copiii noştri, alegerile pe care le facem ne afectează într-o mai mică sau mai mare măsură, viaţa noastră şi pe a celor din jurul nostru. Mai mult decât atât, afectează chiar şi mediul înconjurător.

 

Facem tot ce putem să trăim şi să ne creştem copiii într-un mediu sigur, curat, durabil. Pentru asta alegem din ce în ce mai mult produsele durabile. Facem asta zi de zi. Dar noaptea, facem aceleaşi alegeri şi pentru timpul pe care îl petrecem dormind? Dacă nu te-ai gândit niciodată la ce presupune somnul “biologic”, lenjeriile de pat, pernele sau pilotele biologice, continuă, te rog să citeşti acest articol şi vei afla de ce acestea sunt foarte importante. 

 

De ce nu ai vrea să dormi în mătase moale, confortabilă, lenjerii de pat din bumbac biologic, pentru producerea cărora ai garanţia că nu s-au folosit materii chimice sau chimicale care dăunează mediului înconjurător? În absolut nicio etapă a producţiei?

 

Ce sunt lenjeriile de pat organice?

 

Lenjeriile de pat certificate 100% biologic pornesc de la fibrele de bumbac care au fost cultivate fără a folosi chimicale, fertilizatori sintetici sau pesticide. Pentru acestea, numai bumbacul din surse sigure, biologice, care respectă standardele de protecţie a mediului înconjurător, poate fi folosit. Durează trei ani pentru cultivatorii de bumbac să primească certificatul biologic. Pe durata acestor trei ani, nu au voie să folosească chimicale pe pământul unde bumbacul biologic va fi crescut.

 

Pentru a ajunge la un produs final curat, fibra naturală trebuie tratată şi finisată exclusiv cu resurse biodegradabile, naturale şi biologice, precum înălbitori nontoxici şi vopsea ecologică. Nu putem spune acelaşi lucru despre produsele din bumbac odisnuite: acestea sunt tratate cu o cantitate mare de substanţe chimice dăunătoare, în aproape toate etapele: de la terenul cultivat la produsul final.

 

De ce să alegi o lenjerie de pat biologică?

  

Să alegi o lenjerie de pat biologică nu înseamnă numai să schimbi faţa de pernă sau cearceaful de la pilota, înseamnă şi să schimbi modul de a privi lumea.

 

Noi plecăm de la ideea că ce este bun pentru noi şi pentru mediul nostru înconjurător, este un punct de plecare excelent pentru activităţile şi relaţiile de zi cu zi. În plus, este sănătos! Pentru că nu există niciun rest de chimicale în asternuturile acestea! Acest aspect reprezintă o mare diferenţa pentru persoanele cu alergii sau piele foarte sensibilă. Şi bineînţeles, mai sunt multe alte avantaje: Nu numai pentru tine, dar şi pentru lumea din jurul tău (reducerea expunerii la materiale pline de chimicele de exemplu). Gândeşte-te şi la sănătatea şi nivelul de trăi al cultivatorilor de bumbac, dar şi la protejarea suprafeţei pământului, al râurilor şi al marilor.

 

Toate cele de mai sus sunt avantaje importante, dar în special faptul că petreci în jur de 7-8 ore în pat (unii dintre noi, chiar mai mult). Bumbacul organic îţi lasă pielea  respire şi ajută la reglarea temperaturii corpului pe timpul nopţii

Ştiaţi  pentru o lenjerie obişnuită de pat de o persoană se foloseşte un kilogram de chimicale, de la seminţele de bumbac până la producţia finală 

Certificatele agenţiilor precum GOTS sau FairTrade ne garantează siguranţa în ceea ce priveşte originea biologică şi calitatea lenjeriilor de pat, dar şi absenţa chimicalelor şi condiţiile bune de lucru ale fermierilor.

 

De ce să alegem FairTrade?

 

Condiţiile de comerţ echitabil garantează fermierilor un preţ fix, superior pentru fibra de bumbac şi respectarea condiţiilor de lucru. În special cele ale femeilor şi copiilor, care în marea majoritate a ţărilor producătoare, nu sunt respectate.

 

Prin intermediul comerţului echitabil, fermierii şi familiile acestora beneficiază de o siguranţă socială şi financiară şi pot, în acest fel, face faţă condiţiilor grele de viaţă şi îşi pot asigura un viitor. Nouă ni se pare corect!

 

Unul dintre brandurile noastre preferate, care oferă lenjerii de pat, perne şi pilote biologice, certificate FairTrade şi GOTS, este Yumeko, producătorul olandez. În afară de asta, folosesc un număr de 325 fibre per 2,54 cm2, ceea ce înseamnă că produsele lor nu sunt numai sănătoase şi curate, dar sunt şi deosebit de moi şi confortabile pentru pielea ta. Aceasta este o combinaţie excelentă!

 

Va dorim să aveţi un somn moale şi confortabil şi nu uitaţi: număraţi oiţe crescute biologic!