Aşa cum v-am anunţat săptămâna trecută, am ales să va oferim la categoria "cadouri" şi cărţile Ioanei Macoveiciuc pentru copii şi părinţi. Povestea din spatele acestui frumos proiect, este că din vânzarea cărţilor - 15% din preţul fiecărui titlu cumpărat pe site-ul GreenQueen.ro, vor fi direcţionaţi către Organizaţia Salvaţi Copiii, care prin campaniile derulate îşi propune sensibilizarea opiniei publice, schimbarea mentalităţilor şi a obiceiurilor, impunerea de respect faţă de drepturile copilului în societate şi protecţia copilului de către adulţi.

 


Organizaţia Salvaţi Copiii derulează campanii în beneficiul tuturor copiilor, acordând o atenţie deosebită celor aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi, copiii cu dizabilităţi etc.

 


În anul 2010, Salvaţi Copiii a lansat unul dintre programele cu cel mai puternic impact din istoria organizaţiei, „Fiecare copil contează”, menit să contribuie la reducerea mortalităţii infantile. În acest demers, s-a pornit de la un adevăr extrem de incomod: rata mortalităţii infantile în România era în 2009 de 10,1%. Deşi a scăzut la 8,8‰, este în continuare de departe cea mai mare rată la nivelul Uniunii Europene, cauza principală a acestui fenomen fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performanţe. Până acum, Fundaţia Salvaţi Copiii, a echipat cu aparatură performantă 58 de maternităţi din 34 de judeţe în intreaga ţară şi a întreprins acţiuni de îmbunătăţire a stării de sănătate a 20.788 de mame şi copii.

 

Acum putem susţine şi noi lunar acest priect, iniţiat de Organizaţia Salvaţi Copiii, în vederea dotării maternităţilor cu echipamente medicale. Puteţi participa şi individual, cu un SMS la 8844, ce reprezintă o donaţie de 2 Euro.

 

Şi pentru că familia şi cadourile de Crăciun sunt străine multor copii, haideţi să dăruim şi să participăm la campania Copii pentru Copii, iniţiată de Clinică Trident care îşi propune să aducă puţină bucurie în viaţa copiilor cu o situaţie financiară dificilă sau care, din diverse motive, sunt separaţi de părinţi.

 

Evenimentul de lansare al acestei campanii va avea loc marţi, 20 decembrie, la sediul clinicii din cartierul Cotroceni , va avea ca invitaţi jurnalişti şi bloggeri, personalităţi din domeniul medical, artistic şi nu numai, oameni de afaceri, ambasadori ai proiectului. Campania va continua până pe 30 martie 2017. GreenQueen va participa în calitate de partner.

 

Evenimentul îl găsiţi aici, nu uitaţi să folosiţi hashtag-urile: #copiipentrucopii şi #whatdoeschristmasmeantoyou.

 

Moş Crăciun există! Să nu uităm pe nimeni!