Săptămâna trecută am fost la medicul pediatru. Regina a avut o iritaţie pe degetele de la mâini şi voiam să abordăm şi subiectul cu alăptarea. Un sfat, ceva, o stategie să putem renunţa la "boobie".

 

V-am povestit şi alte dăţi, Regina este fan "boobie", mai ales noaptea, se trezeşte şi spune şoptit: "mami, mic boobie?", iar dacă e refuzată (pe motiv că uneori sunt atât de obosită că nici nu o aud) dă în plâns. Aşa că mama Reginei are cam trei ani şi jumătate de când nu a dormit măcar 6 ore legate pe noapte, ziua nu doarme că nu poate, motiv pentru care a atins un nivel de oboseală cronică, îngrijorător, aş putea spune.

 

Să revenim la vizita noastră. Printre altele, pediatra ne propune să-i facem micuţei nişte analize la sânge şi pentru că mă vede aşa "căzută" şi mie, măcar un calciu şi fierul. Din deget! Zis şi făcut! Regina s-a comportat exemplar, aşa cum îi stă bine unei roialitati, dar mami a leşinat. Dar am leşinat rău, cu transpiraţii reci, cu pierderea cunoştinţei, ce să mai, tot tacâmul. Mi s-a mai întâmplat ce-i drept după naştere, dar numai când mi se lua mult sânge şi atunci era o stare vecină cu leşinul! Nu ca acum, din deget!


Nu mi-e frică, nu  doare, atunci de ce manifestările astea, pe care le au destul de multe persoane? Medicul mi-a explicat  este vorba de o sincopă vasovagală. La început,inima bate rapid din cauza neliniştii. Apoi, ritmul cardiac scade brusc, iar vasele de sânge din picioare se dilatăCa urmare, cantitatea de sânge creşte în picioareînsă scade la nivelul capului. Creierul nu primeşte suficient oxigen şi leşini

 

Ce am fost sfătuităData viitoare   întind pe un pat şi -mi sprijin picioarele pe un scaun ori de un perete. Astfel, împiedici sângele  se scurgă în picioare, iar reacţia s-ar putea  nu-şi mai urmeze cursul. Şi  respir adânc pe gurăMi-am revenit destul de greu, pediatra s-a speriat, în general are problem cu copiii, nu cu mămicile! Şi după ce a văzut şi valorile date de pământ la Ca şi Fe a decretat: gata, stop cu alăptatul, ajung 3 ani şi jumătate! Cel mai probabil mămica Reginei este demineralizatădevitaminizatădezobişnuită  se mai odihnească .... 


Dezamăgită  trebuie  o despartă pe Regina de "boobie", mama ei a plecat de acolo ameţită, nu din cauza de leşin cât din cauza lui "boobie". Cum vom face "despărţirea"? Ni s-au recomandat discuţii şi explicaţii pe tema asta, dar noaptea îşi va mai aminti Regina ce-am vorbit noi ziua?! 


Pentru început mă gândesc să folosesc un "substitut" - biberonul de sticlă cu "minge" de cauciuc natural Hevea, îl găsiţi pe site, moale şi flexibil, care da senzaţia de "sânul mamei". 


Sper  ne descurcămva ţin la curent şi aştept sugestii de la voi!! 


P.S. Aveţi în vedere  Regina e un omuluet, nu mai e un bebeluş  meargă cu păcăleli