În categoria de produse Green Queen, Accesorii pentru masă, găsiţi multe produse pentru pregătirea, depozitarea sau servirea alimentelor şi băuturilor. Toate acestea sunt gândite special pentru ca dumneavoastră să vă puteţi lua, în siguranţă şi într-un mod sănătos, o porţie de mâncare sau o băutură, la şcoală, la birou, la orele de sport sau pur şi simplu atunci când petreceţi mult timp departe de casă.

 

Le puteţi alege dintr-o gama variată de culori, dimensiuni şi întrebuinţări. Cu acest articol ne propunem să vă aducem în atenţie câteva beneficii ale sticlei, ca şi material preferat folosit pentru recipientele destinate alimentelor şi băuturilor, cam aşa cum le foloseau şi bunicii noştri în trecut.

 

Puţină istorie

Sticla există de foarte mult timp, este probabil la fel de “bătrână” că şi Pământul nostru. Sticla se formează în mod spontan la temperaturi foarte înalte, ca de exemplu în urma trăsnetelor, eruptiilor vulcanice sau loviturilor create de meteoriţi.

Se pare că sticla există şi pe Luna! Echipajul Apollo 14 a luat, la vremea călătoriei pe lună, mostre de materiale şi unele dinre acestea au inclus şi sticlă.

Această formă naturală a sticlei se numeşte “obsidian” şi chiar şi în Epoca de Piatră, era folosită de oameni că şi instrument de tăiere.

 

Obsidianul

Marea descoperire că omul poate produce singur sticlă a fost făcută de către Romani şi realitatea este că s-a întâmplat din coincidenţă.

Acest eveniment este descris de către istoricul Plinius în anul 5000 i.Hr. Soldaţii Romani îşi preparau mâncarea în recipiente care erau aşezate pe cărămizi de nitrat. Căldura imensă a făcut ca acele cărămizi să se topească, materialul rezultat fiind apoi amestecat cu nisip de pe plajă. În urmă răcirii acestui amestec, a rezultat sticla.

După această descoperirie, sticla a fost folosită exclusiv pentru piese de artă.

 

Dar ... cum este sticlă produsă acum?

Sticlă este un amestec de trei materiale naturale, nontoxice şi anume nisip, sodă şi cretă. Proporţia cea mai mare o are nisipul. Mai întâi nisipul este încins până când devine lichid. Soda este adăugată pentru a scădea punctul de topire a nisipului. La final, pentru a face structura cât mai rezistentă se adaugă creta.

Mixul este încălzit la 1000 de grade, iar substanţa rezultată este sticlă lichidă. Odată cu răcirea materialului, sticla devine tare.

 

Foloseşte-ţi simţurile

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care le apreciem la sticlă este că acela nu are gust şi miros. Miroşi şi gusti numai conţinutul depozitat, aşa că sticla nu are absolut nicio influenţă asupra mirosului sau gustului produselor. Cel mai bun gust posibil este astfel garantat!!!

De asemenea, foarte important, vitaminele dar şi gustul sunt menţinute pentru o perioada mai lungă de timp. Un exemplu ar fi parfumurile: nimeni nu şi-ar dori ca parfumul preferat să preia mirosul ambalajului.

Alimentele şi lichidele păstrate în sticlă pot fi consumate în siguranţă şi după deschidere. Recipientele şi sticlele din sticlă pot fi închise foarte bine, de aceea calitatea conţinutului se menţine pentru mai mult timp.

În felul acesta, limitezi şi cantitatea de gunoi creată, susţii siguranţa mediului înconjurător şi economiseşti!! Sticla poate fi spălată în siguranţă în maşină de spălat vase, dar şi folosită în cuptorul cu microunde. Prin folosirea recipientelor din sticlă, alimentele şi lichidele se vor încălzi sau găti încet şi uniform. Puteţi folosi recipientele din sticlă pentru racire, pasteurizare şi sterilizare.

Este materialul ideal pentru biberoane, sticlele copiilor şi adulţilor, dar şi pentru păstrarea, congelarea sau depozitarea alimentelor.

 

Sticla este 100% recilcabila

Sticla este un material foarte special: este singurul material de ambalare 100% reciclabil. Şi nu numai o dată, poate fi refolosit continuu.

 

Pe scurt: sticla este materialul de ambalare cel mai prietenos cu mediul! Folosteste-l şi tu!